Προσωπική Σελίδα του Μάρκου Μπούσιου
Αν είσαι του Χριστού πού ρίχνεις το βλέμμα σου, πού οδηγείς τα πόδια σου, πού απλώνεις τα χέρια σου, τι είδους σκέψεις αφήνεις να περνούν απ΄το νού σου και τι αισθήματα και επιθυμίες ανεβαίνουν στην καρδιά σου; Πρόσεξε, ο Θεός δεν εμπαίζεται,, υπάρχει ο απαράβατος νόμος της σποράς και του θερισμού και αν είσαι του Χριστού ανήκεις ολόκληρος σ΄Αυτόν, ψυχή, πνεύμα και σώμα. Δόξαζέ Τον λοιπόν μ΄ολόκληρο το είναι σου, του αξίζει.
Αρχική Σελίδα/Ωφέλιμη γνώση
Σάββατο, 1 Απριλίου 2023
Ποιοί είμαστε
Μηνύματα/Kατά Κατηγορίες
Κείμενα (4)
Απολογητικές Παραθέσεις (7)
Διάφορα (6)
Ομολογίες πίστης (5)
Διάφορα σχόλια
Επαφές
Βιβλίο Επισκεπτών
e-cards
Δραστηριότητες
Βιβλιοπαρουσίαση
Video
Η Αγία Γραφή on line
Ηχογραφημένα Κηρύγματα
Μουσική
Φωτογραφίες - Σχόλια
Λεύκωμα
Νέα & Ειδήσεις
Previous Month Απρίλιος 2023 Next Month
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Φωτογραφίες - Σχόλια


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΣΧΟΛΙΑ
 
Τα σημειώματα και οι εικόνες αυτής της επιλογής είναι κομμάτια αυτοτελή. Τα εικονίδια που εμφανίζονται αριστερά από τους τίτλους χρησιμεύουν, κάνοντας κλικ πάνω τους, το μεν φακελάκι για αποστολή της εικόνας και του σχολίου ως e-mail, η δε σελιδούλα για εμφάνιση του κειμένου σε σχήμα και μορφή κατάλληλη για εκτύπωση. Επίσης κάνοντας κλίκ πάνω στις μικρές εικόνες μπορούμε να τις δούμε και να τις απολαύσουμε μεγαλύτερες.

 
Tο ποτάμι

Σε ποιόν δεν αρέσει το ποτάμι. Υπάρχουν ποτάμια και ποτάμια στον κόσμο. Ποτάμια που σε κάποια σημεία γίνονται λίμνες τεράστιες, σε άλλα καταρράκτες, σε άλλα ρεύματα ορμητικά, σε άλλα πλωτές αρτηρίες και σε άλλα όμορφα και ήρεμα όπως αυτή η εικόνα, που σε τραβούν να τα διαβείς, να παίξεις μέσα στα νερά τους το καλοκαίρι και να κάτσεις κάπου κοντά τους να ακούς το κελάρισμά τους και να ρεμβάζεις. Τι είπα; Να ρεμβάζεις, όχι, να ευχαριστείς τον Θεό που τα έφτιαξε και που μας τα έδωσε. Το νερό, τόσο άφθονο στη γη μας, όχι μόνο δεν το εκτιμούμε, αλλά και αλόγιστα το σπαταλούμε. Μια τριετή περίοδο ανομβρίας και λειψυδρίας, θυμάμαι, βρέθηκα σε ένα ποτάμι που το ήξερα με νερά τριπλάσια σε όγκο από τούτο, με πηγές να αναβλύζουν παντού τριγύρω.Το είχα πολλές φορές στο παρελθόν επισκεφτεί και απολαύσει, αυτή όμως τη φορά το βρήκα κατάστεγνο. Πόνεσα. Έκλαψα. Τι κρίση (!) μουρμούρισα, και σκέφτηκα τι σημαίνει έλλειψη νερού. Και σκέφτηκα την ιστορία  -γιατί δεν πρόκειται για παραβολή- του πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου που είπε ο Κύριος:"Και εν τω άδη επάρας τους οφθαλμούς αυτού, υπάρχων εν βασάνοις, ορά τον Αβραάμ από μακρόθεν και Λάζαρον εν τοις κόλποις αυτού. Και αυτός φωνήσας είπε' πάτερ Αβραάμ, ελέησόν με και πέμψον Λάζαρον, ίνα βάψη το άκρον του δακτύλου αυτού ύδατος και καταψύξη την γλώσσαν μου, ότι οδυνώμαι εν τη φλογί ταύτη'"(Λουκ.ις΄ 23,24.). Aν δεν πιστεύεις ότι υπάρχει κόλαση, ξανασκέψου το. Και αν υπάρχει;...Ο Χριστός γι' αυτό σταυρώθηκε, γι' αυτό με το αίμα Του πλήρωσε για τις αμαρτίες όλου του κόσμου, κατά συνέπεια και για τις δικές σου, για να μη πάς στην κόλαση, αλλά στον παράδεισο. Το μόνο που ζητάει από σένα είναι να αναγνωρίσεις ότι είσαι αμαρτωλός και να Τον δεχθείς με πίστη ειλικρινή ως ατομικό σου Σωτήρα. Ο Χριστός είναι ό μόνος που μπορεί νά σώζει αμαρτωλούς, εκείνους τους αμαρτωλούς που μετανοούν και Τον δέχονται: "Όσοι δε έλαβον αυτόν, έδωκεν αυτοίς εξουσίαν τέκνα Θεού γενέσθαι" (Ιωάνν. α΄12).

Μπορείς να δίνεις χωρίς να αγαπάς, αλλά δεν μπορείς να αγαπάς χωρίς να δίνεις!
Προσωπική Σελίδα του Μάρκου Μπούσιου
Παύλου Μελά 3
142 31 Νέα Ιωνία - ΑΘΗΝΑ

email: markosboussios@gmail.com

 
Σχεδίαση και φιλοξενία : www.e-fos.gr