Προσωπική Σελίδα του Μάρκου Μπούσιου
Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ του Μάρκου Μπούσιου. Σκοπός μας είναι να προσφέρεται πνευματικό και χρήσιμο από κάθε άποψη υλικό στους επισκέπτες μας. Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας θα βοηθήσουν και γι΄αυτό παρακαλούμε και ευχαριστούμε.
Αρχική Σελίδα/Ωφέλιμη γνώση
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
Ποιοί είμαστε
Μηνύματα/Kατά Κατηγορίες
Κείμενα (4)
Απολογητικές Παραθέσεις (7)
Διάφορα (6)
Ομολογίες πίστης (5)
Διάφορα σχόλια
Επαφές
Βιβλίο Επισκεπτών
e-cards
Δραστηριότητες
Βιβλιοπαρουσίαση
Video
Η Αγία Γραφή on line
Ηχογραφημένα Κηρύγματα
Μουσική
Φωτογραφίες - Σχόλια
Λεύκωμα
Νέα & Ειδήσεις
Previous Month Ιούνιος 2024 Next Month
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Μηνύματα/Kατά Κατηγορίες

Τη δεκαετία του 1960, ένας κύριος, από το χωριό Μαραθώνα, ήρθε στην Αθήνα, μπήκε σ΄ένα κεντρικό φαρμακείο και πήρε κάποιο φάρμακο για την καρδιά. Όταν απομακρύνθηκε, ο υπάλληλος του φαρμακείου διαπίστωσε, με φρίκη και τρόμο, ότι του είχε δώσει λάθος φάρμακο, επικίνδυνο και θανατηφόρο! Ειδοποιείται η Αστυνομία, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός, και αρχίζει να μεταδίδεται η προειδοποίηση κάθε τόσο. "Κάποιος από το τάδε φαρμακείο πήρε από λάθος επικίνδυνο φάρμακο, να μη το χρησιμοποιήσει". Την ανακοίνωση την άκουσε η γυναίκα του ανθρώπου στον Μαραθώνα, ο νους της πήγε αμέσως στον άντρα της και έτρεξε στο σημείο που θα κατέβαινε από το λεωφορείο. Μόλις τον είδε τον ρώτησε: το φάρμακο το άνοιξες; Πήρες καθόλου; Όχι, απάντησε εκείνος. Την ανακούφιση της γυναίκας την αφήνουμε στη φαντασία του καθενός. Η ιστορία όμως έχει κάποιο μάθημα μεγάλο, πνευματικό. Ο άνθρωπος αυτός, μέχρι εκείνη τη στιγμή, πίστευε ειλικρινά, ακράδαντα, ότι στην τσέπη του είχε το φάρμακό του. Η πίστη του όμως ήταν λάθος, και καθ΄όλο το διάστημα που μεσολάβησε, δεν μετέβαλε το επικίνδυνο περιεχόμενο της όποιας συσκευασίας, και αν ο άνθρωπός μας, καλή τη πίστει, έπαιρνε τη δόση του από το φάρμακο αυτό, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ θλιβερό. Βλέπετε, λοιπόν, πόσο λάθος είναι να λέει κανείς "δεν έχει σημασία το τι ή σε τι πιστεύεις, αρκεί να πιστεύεις σε κάτι, κάπου!" Δεν είναι καθόλου έτσι. Η πίστη, για να έχει θετικό αποτέλεσμα, πρέπει να έχει αντικείμενο την αλήθεια. Και προκειμένου για τη σωτηρία του αμαρτωλού ανθρώπου το αντικείμενο της πίστης πρέπει να είναι ο Χριστός γιατί: "Δεν υπάρχει δι΄ουδενός άλλου η σωτηρία' διότι ούτε όνομα άλλο είναι υπό τον ουρανόν δεδομένον μεταξύ των ανθρώπων, δια του οποίου πρέπει να σωθώμεν." Πρ. δ΄12.  9/6/2012. Μάρκος Μπούσιος.

 

Απολογητικές Παραθέσεις

 
Ο Ρενάν για τον Ιησού
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 3/5/2009 ΩΡΑ 18:45 ΠΗΓΗ Ερνέστου Ρενάν
Hits: 834
«Ο Βίος του Ιησού», Ερνέστου Ρενάν Κατακλείδα του έργου «Ο Βίος του Ιησού» του γνωστού αρνητή του υπερφυσικού Ερνέστου Ρενάν: «...οποιαδήποτε και αν π... »
Σοφία ή Μωρία
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 30/3/2007 ΩΡΑ 18:12
Hits: 783

Οι υλιστές κατηγορούν τους πιστούς για "ευπιστία", αλλά, όπως έλεγε και ο Πασκάλ, ο άγιος αυτός της Επιστήμης, "οι άπιστοι είναι οι μάλλον εύπιστο... »

Ο Μέγας Ναπολέων για τον Χριστό
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 21/3/2007 ΩΡΑ 12:14
Hits: 777

"O Μ έ γ α ς Ν α π ο λ έ ω ν όταν ήταν εξόριστος στην Αγία Ελένη ασχολήθηκε με τη μελέτη του προβλήματος "Ιησούς Χριστός". Γεμάτος από θαυμασμό για... »

Είπανε στη μυγδαλιά, μίλησέ μας για το Χριστό!
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 21/3/2007 ΩΡΑ 11:26
Hits: 1489

"Eίπανε στη μυγδαλιά, μίλησέ μας για το Χριστό! και κείνη άνθισε!" - Ο ιδρυτής της Βοτανικής Κάρολος Λινναίος, έλεγε: "Ήρθα σ΄αυτό τον κόσμο γ... »

ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΟΤΑΝ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 21/3/2007 ΩΡΑ 11:25
Hits: 771
Ο χρονικογράφος Φλέγων (β΄μ.Χ. αι.) αναφέρει: "Τω Δ΄(τετάρτω) έτει της ΣΒ΄(διακοσιοστής δευτέρας) Ολυμπιάδος εγένετο έκλειψις ηλίου μεγίστη των εγ... »
Βέρνερ Φον Μπράουν
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 21/3/2007 ΩΡΑ 11:25
Hits: 733

Ο διάσημος κατασκευαστής πυραύλων, Βέρνερ Φον Μπράουν, απαντά σε σχετική ερώτηση της "New York Journal American": "O λόγος για τον οποίο πιστεύω στον Θεό, είναι σαφής. Το κάθε τι στον κόσμο είναι κατασκευασμένο με τάξη και οργάνωση και προϋποθέτει ένα κατασκευαστή, ένα σχεδιαστή. Το Σύμπαν περικλείει τόση τάξη, τόση τελειότητα και ακρίβεια, ώστε δε μπορεί παρά νάναι αποτέλεσμα θεϊκού σχεδίου. Πρέπει να υπάρχει πίσω του σίγουρα, ένας Δημιουργός. Για μένα δεν υπάρχει άλλος δρόμος". (Αυτόθι, σελ.... »

Ο αθέατος και υπερούσιος Θεός
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 23/2/2007 ΩΡΑ 13:6
Hits: 906

Ο αθέατος και υπερούσιος Θεός, με της ψυχής την ενόραση εμφανίζεται και γνωρίζεται και αναγνωρίζεται. Τα μάτια βλέπουν τα ορατά· ο νους βλέπει... »

 
 

To Eυαγγέλιο είναι μήνυμα σωτηρίας. Είναι τα καλά νέα ότι ο Θεός, με τη θυσία του Χριστού στο Σταυρό, τακτοποίησε την εκκρεμότητα της αμαρτίας για κάθε άνθρωπο. Και τώρα, όποιος θέλει να σωθεί από την αμαρτία και τις αιώνιες συνέπειέ της, μπορεί δεχόμενος με πίστη τον Χριστό ως ατομικό του Σωτήρα. Το Ευαγγέλιο δεν λέει τι εμείς πρέπει να κάνουμε για τον Θεό, αλλά τι ο Θεός έκανε για μας.

Προσωπική Σελίδα του Μάρκου Μπούσιου
Παύλου Μελά 3
142 31 Νέα Ιωνία - ΑΘΗΝΑ

email: markosboussios@gmail.com

 
Σχεδίαση και φιλοξενία : www.e-fos.gr