Προσωπική Σελίδα του Μάρκου Μπούσιου
Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ του Μάρκου Μπούσιου. Σκοπός μας είναι να προσφέρεται πνευματικό και χρήσιμο από κάθε άποψη υλικό στους επισκέπτες μας. Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας θα βοηθήσουν και γι΄αυτό παρακαλούμε και ευχαριστούμε.
Αρχική Σελίδα/Ωφέλιμη γνώση
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Ποιοί είμαστε
Μηνύματα/Kατά Κατηγορίες
Κείμενα (4)
Απολογητικές Παραθέσεις (7)
Διάφορα (6)
Ομολογίες πίστης (5)
Διάφορα σχόλια
Επαφές
Βιβλίο Επισκεπτών
e-cards
Δραστηριότητες
Βιβλιοπαρουσίαση
Video
Η Αγία Γραφή on line
Ηχογραφημένα Κηρύγματα
Μουσική
Φωτογραφίες - Σχόλια
Λεύκωμα
Νέα & Ειδήσεις
Previous Month Απρίλιος 2024 Next Month
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Μηνύματα/Kατά Κατηγορίες

Τη δεκαετία του 1960, ένας κύριος, από το χωριό Μαραθώνα, ήρθε στην Αθήνα, μπήκε σ΄ένα κεντρικό φαρμακείο και πήρε κάποιο φάρμακο για την καρδιά. Όταν απομακρύνθηκε, ο υπάλληλος του φαρμακείου διαπίστωσε, με φρίκη και τρόμο, ότι του είχε δώσει λάθος φάρμακο, επικίνδυνο και θανατηφόρο! Ειδοποιείται η Αστυνομία, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός, και αρχίζει να μεταδίδεται η προειδοποίηση κάθε τόσο. "Κάποιος από το τάδε φαρμακείο πήρε από λάθος επικίνδυνο φάρμακο, να μη το χρησιμοποιήσει". Την ανακοίνωση την άκουσε η γυναίκα του ανθρώπου στον Μαραθώνα, ο νους της πήγε αμέσως στον άντρα της και έτρεξε στο σημείο που θα κατέβαινε από το λεωφορείο. Μόλις τον είδε τον ρώτησε: το φάρμακο το άνοιξες; Πήρες καθόλου; Όχι, απάντησε εκείνος. Την ανακούφιση της γυναίκας την αφήνουμε στη φαντασία του καθενός. Η ιστορία όμως έχει κάποιο μάθημα μεγάλο, πνευματικό. Ο άνθρωπος αυτός, μέχρι εκείνη τη στιγμή, πίστευε ειλικρινά, ακράδαντα, ότι στην τσέπη του είχε το φάρμακό του. Η πίστη του όμως ήταν λάθος, και καθ΄όλο το διάστημα που μεσολάβησε, δεν μετέβαλε το επικίνδυνο περιεχόμενο της όποιας συσκευασίας, και αν ο άνθρωπός μας, καλή τη πίστει, έπαιρνε τη δόση του από το φάρμακο αυτό, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ θλιβερό. Βλέπετε, λοιπόν, πόσο λάθος είναι να λέει κανείς "δεν έχει σημασία το τι ή σε τι πιστεύεις, αρκεί να πιστεύεις σε κάτι, κάπου!" Δεν είναι καθόλου έτσι. Η πίστη, για να έχει θετικό αποτέλεσμα, πρέπει να έχει αντικείμενο την αλήθεια. Και προκειμένου για τη σωτηρία του αμαρτωλού ανθρώπου το αντικείμενο της πίστης πρέπει να είναι ο Χριστός γιατί: "Δεν υπάρχει δι΄ουδενός άλλου η σωτηρία' διότι ούτε όνομα άλλο είναι υπό τον ουρανόν δεδομένον μεταξύ των ανθρώπων, δια του οποίου πρέπει να σωθώμεν." Πρ. δ΄12.  9/6/2012. Μάρκος Μπούσιος.

 

Διάφορα

 
Η Βασιλεία του Θεού και η Βασιλεία των Ουρανών
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 16/6/2008 ΩΡΑ 13:21 ΠΗΓΗ Αγγλική Βίβλος Σκόφιλντ
Hits: 830
Μάρκος Μπούσιος, απόδοση

Η Βασιλεία του Θεού και η Βασιλεία των Ουρανών Οι δυο αυτοί όροι χρησιμοποιούνται εναλλάξ στην Καινή Διαθήκη. Ο Ματθαίος προτιμά τον όρο Βασιλε... »

Ο Παύλος στην Αθήνα.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 19/6/2007 ΩΡΑ 14:29
Hits: 1090

Ο Απόστολος Παύλος ήρθε στην Αθήνα από τη Βέροια, κατά τη δεύτερη ιεραποστολική του περιοδεία. Εδώ, όπως μας πληροφορεί ο Λουκάς που έγραψε τις Πράξεις των Αποστόλων, ενώ περίμενε να έρθουν από τη Βέροια ο Σίλας και ο Τιμόθεος, "παρωξύνετο το πνεύμα αυτού εν αυτώ θεωρούντι κατείδωλον ούσαν την πόλιν"(Πρ.ιζ΄16). Επίσης "διελέγετο... εν τη συναγωγή τοις Ιουδαίοις και τοις σεβομένοις και εν τη αγορά κατά πάσαν ημέραν προς τους παρατυγχάνοντας" (εδ.17). Με πρωτοστάτες κάποιους Επικούρειους και Στωϊκούς φιλοσόφους, οδηγήθηκε τελικά στον 'Αρειο Πάγο, το Ανώτατο Δικαστήριο της πόλης, το επισημότερο ίσως βήμα σ΄όλη τη διακονία του, απ΄όπου εξεφώνησε τον περίφημο λόγο του "για τον 'Αγνωστο Θεό", που έχει κριθεί αριστούργημα φιλολογίας και ρητορικής. Και όπως συνέβαινε σχεδόν σε κάθε περίπτωση που εκηρύττετο το Ευαγγέλιο, και εξακολουθεί να συμβαίνει, το ακροατήριο τριχοτομήθηκε, γιατί "ακούσαντες.... »

Ο ΤΥΦΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 30/3/2007 ΩΡΑ 18:43
Hits: 971

Είπεν Εκείνος, που ζωή και φως αιώνιον είναι. --«Στην Κολυμβήθρα του Σιλωάμ σύρε, τυφλέ, και πλύνε τ΄ άφωτα μάτια σου». Και να, πριν καν προφτάσ... »

 
 

To Eυαγγέλιο είναι μήνυμα σωτηρίας. Είναι τα καλά νέα ότι ο Θεός, με τη θυσία του Χριστού στο Σταυρό, τακτοποίησε την εκκρεμότητα της αμαρτίας για κάθε άνθρωπο. Και τώρα, όποιος θέλει να σωθεί από την αμαρτία και τις αιώνιες συνέπειέ της, μπορεί δεχόμενος με πίστη τον Χριστό ως ατομικό του Σωτήρα. Το Ευαγγέλιο δεν λέει τι εμείς πρέπει να κάνουμε για τον Θεό, αλλά τι ο Θεός έκανε για μας.

Προσωπική Σελίδα του Μάρκου Μπούσιου
Παύλου Μελά 3
142 31 Νέα Ιωνία - ΑΘΗΝΑ

email: markosboussios@gmail.com

 
Σχεδίαση και φιλοξενία : www.e-fos.gr