Προσωπική Σελίδα του Μάρκου Μπούσιου
Αν είσαι του Χριστού πού ρίχνεις το βλέμμα σου, πού οδηγείς τα πόδια σου, πού απλώνεις τα χέρια σου, τι είδους σκέψεις αφήνεις να περνούν απ΄το νού σου και τι αισθήματα και επιθυμίες ανεβαίνουν στην καρδιά σου; Πρόσεξε, ο Θεός δεν εμπαίζεται,, υπάρχει ο απαράβατος νόμος της σποράς και του θερισμού και αν είσαι του Χριστού ανήκεις ολόκληρος σ΄Αυτόν, ψυχή, πνεύμα και σώμα. Δόξαζέ Τον λοιπόν μ΄ολόκληρο το είναι σου, του αξίζει.
Αρχική Σελίδα/Ωφέλιμη γνώση
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024
Ποιοί είμαστε
Μηνύματα/Kατά Κατηγορίες
Κείμενα (4)
Απολογητικές Παραθέσεις (7)
Διάφορα (6)
Ομολογίες πίστης (5)
Διάφορα σχόλια
Επαφές
Βιβλίο Επισκεπτών
e-cards
Δραστηριότητες
Βιβλιοπαρουσίαση
Video
Η Αγία Γραφή on line
Ηχογραφημένα Κηρύγματα
Μουσική
Φωτογραφίες - Σχόλια
Λεύκωμα
Νέα & Ειδήσεις
Previous Month Απρίλιος 2024 Next Month
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Φωτογραφίες - Σχόλια


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΣΧΟΛΙΑ
 
Τα σημειώματα και οι εικόνες αυτής της επιλογής είναι κομμάτια αυτοτελή. Τα εικονίδια που εμφανίζονται αριστερά από τους τίτλους χρησιμεύουν, κάνοντας κλικ πάνω τους, το μεν φακελάκι για αποστολή της εικόνας και του σχολίου ως e-mail, η δε σελιδούλα για εμφάνιση του κειμένου σε σχήμα και μορφή κατάλληλη για εκτύπωση. Επίσης κάνοντας κλίκ πάνω στις μικρές εικόνες μπορούμε να τις δούμε και να τις απολαύσουμε μεγαλύτερες.

 
Κόρινθος - 2

Στην Κόρινθο ο Παύλος διαλεγόταν στη συναγωγή κάθε Σάββατο, και έπειθε Ιουδαίους και Έλληνες. Και όταν ο Σίλας και ο Τιμόθεος κατέβηκαν από τη Μακεδονία, ο Παύλος «συνείχετο τω πνεύματι... διαμαρτυρόμενος τοις Ιουδαίοις τον Χριστόν Ιησούν.» (Πρ. ΙΗ΄5). Και ενώ αυτοί αντιτάσσονταν και βλασφημούσαν, ο Παύλος τίναξε τα ρούχα του, σύμφωνα με τη συνήθεια, σε ένδειξη έντονης διαμαρτυρίας, λέγοντάς τους «το αίμα υμών επί την κεφαλήν υμών' καθαρός εγώ' από του νυν εις τα έθνη πορεύσομαι.» (εδ, 6). Και μπήκε στο σπίτι κάποιου Ιούστου. Δυο πράγματα σημειώνει ιδιαίτερα σε σχέση μ΄αυτόν τον άνθρωπο ο Λουκάς,1. 'Ότι ανήκε στην κατηγορία εκείνη των προσηλύτων που λέγονταν «σεβόμενοι τον Θεόν» και 2. 'Οτι «η οικία του ην συνομορούσα τη συναγωγή.»(εδ. 7). Επίσης διαβάζουμε: «Κρίσπος δε ο αρχισυνάγωγος επίστευσε τω Κυρίω συν όλω τω οίκω αυτού, και πολλοί των Κορινθίων ακούοντες επίστευον και εβαπτίζοντο» (εδ. 8). Και όταν ο Γαλλίων, ο αδελφός του γνωστού στωικού φιλοσόφου και δασκάλου του Νέρωνα, Σενέκα, διορίστηκε ανθύπατος της Αχαΐας, «κατεπέστησαν ομοθυμαδόν οι Ιουδαίοι τω Παύλω και ήγαγον αυτόν επί το βήμα, λέγοντες ότι παρά τον νόμον ούτος αναπείθει τους ανθρώπους σέβεσθαι τον Θεόν.» (εδ. 12,13). Αλλά πριν ν΄ανοίξει το στόμα του ο Παύλος για ν΄ανατρέψει, απολογούμενος, τις συκοφαντίες των Ιουδαίων, ο Γαλλίων, τυπικός Ρωμαίος πολιτικός, κατάλαβε αμέσως ότι η υπόθεση δεν τον αφορούσε και απέπεμψε τους Ιουδαίους λέγοντάς τους «ει μεν ουν ην αδίκημά τι ή ραδιούργημα πονηρόν, ώ Ιουδαίοι, κατά λόγον αν ηνεσχόμην υμών· ει δε ζήτημά έστι περί λόγου και ονομάτων και νόμου του καθ΄υμάς, όψεσθε αυτοί· κριτής γαρ εγώ τούτων ου βούλομαι είναι.» (εδ. 14,15). Έτσι, ο Παύλος ελευθερώθηκε από τους Ιουδαίους και έμεινε στην Κόρινθο συνολικά ενάμιση χρόνο, διάστημα κατά το οποίο ο Κύριος, αφού με ιδιαίτερη εμφάνιση σε όραμα τον ενίσχυσε και τον διαβεβαίωσε ότι κανένας δεν θα έβαζε χέρι επάνω του να τον κακοποιήσει, τον ευλόγησε στη συνέχεια μ΄ένα πλούσιο θερισμό ψυχών. Στην Κόρινθο ιδρύθηκε μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες εκείνων των ημερών, η οποία με τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητές της, έδωσε στον Παύλο την αφορμή να γράψει τις δυο Προς Κορινθίους Επιστολές που το περιεχόμενό τους βοήθησε και βοηθάει τόσο πολύ όλες τις εκκλησίες του Χριστού από τότε μέχρι σήμερα. Η φωτογραφία δείχνει το γνωστό ΒΗΜΑ που μέσα στον όλο αρχαιολογικό χώρο παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από Βιβλική άποψη, και είναι σημείο αναφοράς για τους χριστιανούς τουρίστες και επισκέπτες. 

Μπορείς να δίνεις χωρίς να αγαπάς, αλλά δεν μπορείς να αγαπάς χωρίς να δίνεις!
Προσωπική Σελίδα του Μάρκου Μπούσιου
Παύλου Μελά 3
142 31 Νέα Ιωνία - ΑΘΗΝΑ

email: markosboussios@gmail.com

 
Σχεδίαση και φιλοξενία : www.e-fos.gr