Προσωπική Σελίδα του Μάρκου Μπούσιου
Αν είσαι του Χριστού πού ρίχνεις το βλέμμα σου, πού οδηγείς τα πόδια σου, πού απλώνεις τα χέρια σου, τι είδους σκέψεις αφήνεις να περνούν απ΄το νού σου και τι αισθήματα και επιθυμίες ανεβαίνουν στην καρδιά σου; Πρόσεξε, ο Θεός δεν εμπαίζεται,, υπάρχει ο απαράβατος νόμος της σποράς και του θερισμού και αν είσαι του Χριστού ανήκεις ολόκληρος σ΄Αυτόν, ψυχή, πνεύμα και σώμα. Δόξαζέ Τον λοιπόν μ΄ολόκληρο το είναι σου, του αξίζει.
Αρχική Σελίδα/Ωφέλιμη γνώση
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024
Ποιοί είμαστε
Μηνύματα/Kατά Κατηγορίες
Κείμενα (4)
Απολογητικές Παραθέσεις (7)
Διάφορα (6)
Ομολογίες πίστης (5)
Διάφορα σχόλια
Επαφές
Βιβλίο Επισκεπτών
e-cards
Δραστηριότητες
Βιβλιοπαρουσίαση
Video
Η Αγία Γραφή on line
Ηχογραφημένα Κηρύγματα
Μουσική
Φωτογραφίες - Σχόλια
Λεύκωμα
Νέα & Ειδήσεις
Previous Month Απρίλιος 2024 Next Month
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Φωτογραφίες - Σχόλια


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΣΧΟΛΙΑ
 
Τα σημειώματα και οι εικόνες αυτής της επιλογής είναι κομμάτια αυτοτελή. Τα εικονίδια που εμφανίζονται αριστερά από τους τίτλους χρησιμεύουν, κάνοντας κλικ πάνω τους, το μεν φακελάκι για αποστολή της εικόνας και του σχολίου ως e-mail, η δε σελιδούλα για εμφάνιση του κειμένου σε σχήμα και μορφή κατάλληλη για εκτύπωση. Επίσης κάνοντας κλίκ πάνω στις μικρές εικόνες μπορούμε να τις δούμε και να τις απολαύσουμε μεγαλύτερες.

 
'Αρειος Πάγος - Αθήνα

'Aποψη του 'Αρειου πάγου και μερική της Αθήνας από κάποιο σημείο του λόφου της Ακρόπολης. Όπως κι αλλού σημειώνουμε, η Αθήνα ήταν ή μόνη πόλη απ' όσες επισκέφτηκε ο απ. Παύλος, όπου όχι μόνο δεν διώχτηκε, αλλά του δόθηκε και η εξαιρετική ευκαιρία να κηρύξει τον Χριστό από ένα τόσο επίσημο βήμα όπως ο 'Αρειος πάγος. Η πόλη ήταν τότε υπόδουλη στους Ρωμαίους. Είχε χάσει ένα μεγάλο μέρος από το παλιό της μεγαλείο. Ωστόσο, ό,τι είχε απομείνει ήταν αρκετό για να δικαιώνει τη φήμη της ως πόλης της σοφίας, των γραμμάτων και των τεχνών, και προ πάντων, ως της γενέτειρας της Δημοκρατίας.

 
Ποταμός ΛΟΥΡΟΣ

 Αν κοιτώντας ένα ζωγραφικό πίνακα ρωτούσαμε ποιός είναι ο ζωγράφος που τον φιλοτέχνησε και μας απαντούσαν "κανένας, έτσι από μόνος του παρουσιάστηκε", πώς θα νοιώθαμε και τι θα λέγαμε; Και όμως κάτι τέτοιο μας λένε οι αυτοαποκαλούμενοι "άθεοι". Το υπέροχο αυτό τοπίο έγινε από μόνο του, στην τύχη! Όλα έγιναν από μόνα τους! Και θέλουν να τους πιστέψουμε! Αλλά η ασύλληπτη ποικιλία, η τάξη, η αρμονία και ο σχεδιασμός, που περικλείονται στο Σύμπαν μιλούν μόνα τους. Και μας λένε για τον Υπέρτατο και 'Απειρο Νου, Σχεδιαστή και Δημιουργό "των πάντων", ο Οποίος δεν ανακαλύπτεται, αλλά αποκαλύπτεται, δεν φαίνεται, αλλά φανερώνεται. "Διότι το γνωστόν του Θεού φανερόν έστιν εν αυτοίς (ανθρώποις)΄ο γαρ Θεός αυτοίς εφανέρωσε. Τα γαρ αόρατα αυτού από κτίσεως κόσμου τοις ποιήμασι νοούμενα καθοράται, η τε αΐδιος αυτού δύναμις και θειότης, εις το είναι αυτούς αναπολογήτους...φάσκοντες είναι σοφοί εμωράνθησαν!" (Ρωμ. Α΄19-22).

 
Το Μήνυμα του απ. ΠΑΥΛΟΥ

"Σταθείς δε ο Παύλος εν μέσω του 'Αρείου πάγου έφη΄άνδρες Αθηναίοι, κατά πάντα ως δεισιδαιμονεστέρους υμάς θεωρώ. διερχόμενος γαρ και αναθεωρών τα σεβάσματα υμών εύρον και βωμόν εν ω επεγέγραπτο, αγνώστω Θεώ. ον ουν αγνοούντες ευσεβείτε, τούτον εγώ καταγγέλλω υμίν. ο Θεός ο ποιήσας τον κόσμον και πάντα τα εν αυτώ, ούτος ουρανού και γης Κύριος υπάρχων ουκ εν χειροποιήτοις ναοίς κατοικεί, ουδέ υπό χειρών ανθρώπων θεραπεύεται προσδεόμενός τινος, αυτός διδούς πάσι ζωήν και πνοήν και τα πάντα΄εποίησέ τε εξ ενός αίματος παν έθνος ανθρώπων κατοικείν επί παν το πρόσωπον της γης, ορίσας προστεταγμένους καιρούς και τας οροθεσίας της κατοικίας αυτών, ζητείν τον Κύριον, ει άρα γε ψηλαφήσειαν αυτόν και εύροιεν, και γε ου μακράν από ενός εκάστου ημών υπάρχοντα. εν αυτώ γαρ ζώμεν και κινούμεθα και εσμέν, ως καί τινες των καθ΄υμάς ποιητών ειρήκασι΄ του γαρ και γένος εσμέν. γένος ουν υπάρχοντες του Θεού ουκ οφείλομεν νομίζειν χρυσώ ή αργύρω ή λίθω, χαράγματι τέχνης και ενθυμήσεως ανθρώπου, το θείον είναι όμοιον. τους μεν ουν χρόνους της αγνοίας υπεριδών ο Θεός τανύν παραγγέλλει τοις ανθρώποις πάσι πανταχού μετανοείν, διότι έστησεν ημέραν εν η μέλλει κρίνειν την οικουμένην εν δικαιοσύνη, εν ανδρί ως ώρισε, πίστιν παρασχών πάσιν αναστήσας αυτόν εκ νεκρών".(Πράξ. ΙΖ΄22-31).

 
Θάλασσα

H εικόνα είναι απο την περιοχή της Πάργας. Χωρίς υπερβολή, η θάλασσα της Ελλάδας είναι κάτι το ξεχωριστό. Ορμίσκοι σαν κι αυτόν αριθμούνται σε εκατοντάδες και βάλε. Κι αυτή η εικόνα μας οδηγεί στο ζωγράφο που τη φιλοτέχνησε, στον Θεό, τον <<ασύγκριτο και ανόμοιο και ακαθόριστο και ατεχνούργητο και αδιήγητο και απερίγραπτο και άρρητο και αφιλοσόφητο και απρόσιτο και αχώρητο και ανείδεο(χωρίς είδος, μορφή) και ανέκφραστο και ανεξιχνίαστο και αθέατο και ανέγγιχτο ("αναφής") και απερινόητο και "πάντων επέκεινα">> (Θεόφιλος Αντιοχείας, Μιχαήλ Ε. Μιχαηλίδη: ΜΕ ΘΕΟ ή ΔΙΧΩΣ ΘΕΟ, σελ. 16).

 
Κόρινθος - 1

'Aποψη της αρχαίας Κορίνθου από κάποιο σημείο του Ακροκόρινθου. Διακρίνονται ερείπια από το ναό του Απόλλωνος, τις Κρήνες, την Αγορά και πολλές άλλες αξιόλογες οικοδομές που η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε κατά καιρούς στο φως. Επίσης βλέπει κανείς σύγχρονα κτίσματα, κυρίως κατοικίες, να αναπτύσσονται σε μικρή απόσταση από τον περίβολο του αρχαιολογικού χώρου. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως από χριστιανικής πλευράς η Κόρινθος παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Σ΄αυτή τη σημαντική πόλη ήρθε ο απ. Παύλος από την Αθήνα. Εδώ συνάντησε τον  Ακύλα και τη γυναίκα του την Πρίσκιλλα, που πρόσφατα είχαν έρθει από την Ιταλία, επειδή ο Κλαύδιος είχε διατάξει να αναχωρήσουν όλοι οι Ιουδαίοι από τη Ρώμη, "Και δια το ομότεχνον είναι έμενε παρ΄αυτοίς και ειργάζετο΄ήσαν γαρ σκηνοποιοί τη τέχνη". (Πράξ.ιη΄3). Στην Κόρινθο ο απ. Παύλος έμεινε ενάμιση χρόνο και ο Κύριος ευλόγησε πλούσια τη διακονία του. Περισσότερα για το θέμα στο επόμενο σημείωμά μας.

Μπορείς να δίνεις χωρίς να αγαπάς, αλλά δεν μπορείς να αγαπάς χωρίς να δίνεις!
Προσωπική Σελίδα του Μάρκου Μπούσιου
Παύλου Μελά 3
142 31 Νέα Ιωνία - ΑΘΗΝΑ

email: markosboussios@gmail.com

 
Σχεδίαση και φιλοξενία : www.e-fos.gr