Προσωπική Σελίδα του Μάρκου Μπούσιου
H ιστοσελίδα είναι προσωπική. Δεχόμαστε ευχαρίστως κάθε γνώμη και υπόδειξη που μπορεί να κάνει το περιεχόμενό της πιο ενδιαφέρον και ωφέλιμο στους επισκέπτες της...
Αρχική Σελίδα/Ωφέλιμη γνώση
Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
ENGLISH
 

Καλωσορίσατε στις ιστοσελίδες μας. Με την πρώτη ματιά ίσως να μη μπορείτε να εκτιμήσετε την έκταση και την ποικιλία των περιεχομένων τους. Πατώντας όμως στις διάφορες επιλογές που εμφανίζονται ακριβώς κάτω από τούτο το μήνυμα ανοίγει μπροστά σας ένας ολόκληρος κόσμος με μελέτες, άρθρα, ομολογίες πίστεως, σχόλια, εικόνες, φωτογραφίες, δραστηριότητες, νέα και ειδήσεις χριστιανικού ή θρησκευτικού ενδιαφέροντος, ζωντανά κηρύγματα σε μορφή mp3, μουσική και πολύ άλλο υλικό. Βεβαιωθείτε μόνο ότι ανοίγετε αυτό που θέλετε φέρνοντας το βελάκι πάνω στον τίτλο, οπότε γίνεται αμέσως χεράκι, και πατώντας το ανοίγετε αυτό που θέλετε να διαβάσετε ή να δείτε. Επίσης, μερικές εικόνες γίνονται μεγαλύτερες κάνοντας κλίκ επάνω τους. Ακόμη μπορείτε να γράψετε σκέψεις, προτάσεις, γνώμες κλπ. στο Βιβλίο Επισκεπτών ή και να μας στείλετε μια ηλεκτρονική κάρτα. Όλα αυτά στη διάθεσή σας με πολλή αγάπη. Σε περίπτωση που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε κάτι από τα περιεχόμενα των ιστοσελίδων μας, παρακαλούμε αποταθείτε στο:markosboussios@gmail.com 
Ποιοί είμαστε
Μηνύματα/Kατά Κατηγορίες
Κείμενα (4)
Απολογητικές Παραθέσεις (7)
Διάφορα (6)
Ομολογίες πίστης (5)
Διάφορα σχόλια
Επαφές
Βιβλίο Επισκεπτών
e-cards
Δραστηριότητες
Βιβλιοπαρουσίαση
Video
Η Αγία Γραφή on line
Ηχογραφημένα Κηρύγματα
Μουσική
Φωτογραφίες - Σχόλια
Λεύκωμα
Νέα & Ειδήσεις
Previous Month Φεβρουάριος 2020 Next Month
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

4 Η ψυχή μου είναι μεταξύ λεόντων· κοίτομαι μεταξύ φλογερών ανθρώπων, των οποίων οι οδόντες είναι λόγχαι και βέλη, και η γλώσσα αυτών ξίφος οξύ.

ΨΑΛΜΟΙ 57:4

Αρχική Σελίδα/Ωφέλιμη γνώση

Αποστολή του κειμένου Εκτύπωση του κειμένου

Καλημέρα! Το μήνυμα που ακολουθεί είναι από την Καινή Διαθήκη και είναι για σένα. Αν μιμηθείς τον Ζακχαίο θα πάρεις από τον Χριστό σωτηρία και αιώνια ζωή!

 

«Είπε δε προς αυτόν ο Ιησούς, Ότι σήμερον έγεινε σωτηρία εις τον οίκον τούτον, καθότι και αυτός υιός του Αβραάμ είναι. Διότι ο Υιός του ανθρώπου ήλθε να ζητήση και να σώση το απολωλός.» Λουκ. ιθ΄9,10.

 

   Ο Ζακχαίος ήταν αρχιτελώνης. Εισέπραττε φόρους από τους ομοεθνείς του για λογαριασμό του Ρωμαίου κατακτητή. Οι συμπατριώτες του τον μισούσαν γι΄αυτό και τον περιφρονούσαν. 'Ακουσε ότι από την Ιεριχώ, την πόλη του, περνούσε ο Ιησούς, τον οποίο τόσο πολύ ήθελε να δεί. Είχε όμως ένα φυσικό μειονέκτημα: ήταν κοντός το ανάστημα. Δεν μπορούσε να κοιτάξει πάνω από τον όχλο που συνόδευε τον Ιησού. Δεν άργησε όμως να υπερπηδήσει το εμπόδιο αυτό, γιατί η επιθυμία του να δει τον Ιησού τον έκαιγε. Έτσι σκαρφάλωσε πάνω σε ένα δέντρο.

   Δεν μας λέει ο Λουκάς αν αυτός είδε τον Ιησού από εκεί, μας λέει όμως ότι ο Ιησούς είδε αυτόν, τον Ζακχαίο, και τον φώναξε να κατεβεί γρήγορα γιατί θα έμενε την ημέρα εκείνη στο σπίτι του. Ο Ζακχαίος πήρε πολύ περισσότερο από ό,τι περίμενε. Είναι όμως ο Ζακχαίος αντιπροσωπευτικός τύπος πολλών ανθρώπων. Ενδιαφέρονται για την ιστορία και ένα μέρος της διδασκαλίας του Ιησού. Το θεωρούν ένα μεγάλο διδάσκαλο και ιδρυτή μιας μεγάλης θρησκείας. Τίποτε περισσότερο. Αρνούνται να τον δεχτούν ως τον Υιό του Θεού που ήρθε από τον ουρανό για να τους σώσει. Δεν παραδέχονται ότι είναι αμαρτωλοί. Έτσι ενώ ο Χριστός ήρθε «Να ζητήση και να σώση το απολωλός» αυτοί επιμένουν στην απιστία και στην άρνηση, με αποτέλεσμα να βρίσκονται κάτω από την οργή του Θεού.

   Από κάποιο σημείο κι έπειτα όμως ο Ζακχαίος παύει να τους αντιπροσωπεύει. Όταν ο Χριστός πήγε στο σπίτι του ο Ζακχαίος έδειξε ζωντανά σημάδια ειλικρινούς μετάνοιας και ο Χριστός είπε τα λόγια της επικεφαλίδας. Ο Ζακχαίος σώθηκε. Εσύ αναγνώστη αυτού του σημειώματος θα κάνεις ό,τι έκανε αυτός για να σωθείς, ή θα επιμείνεις στην άρνηση και την απιστία; Μακάρι να μιμηθείς τον Ζακχαίο!

 

Αποστολή του κειμένου Εκτύπωση του κειμένου


 
 

Tο ποτάμι

Σε ποιόν δεν αρέσει το ποτάμι. Υπάρχουν ποτάμια και ποτάμια στον κόσμο. Ποτάμια που σε κάποια σημεία γίνονται λίμνες τεράστιες, σε άλλα καταρράκτες, σε άλλα ρεύματα ορμητικά, σε άλλα πλωτές αρτηρίες και σε άλλα όμορφα και ήρεμα όπως αυτή η εικόνα, που σε τραβούν να τα διαβείς, να παίξεις μέσα στα νερά τους το καλοκαίρι και να κάτσεις κάπου κοντά τους να ακούς το κελάρισμά τους και να ρεμβάζεις. Τι είπα; Να ρεμβάζεις, όχι, να ευχαριστείς τον ... »

'Αρειος Πάγος - Αθήνα

'Aποψη του 'Αρειου πάγου και μερική της Αθήνας από κάποιο σημείο του λόφου της Ακρόπολης. Όπως κι αλλού σημειώνουμε, η Αθήνα ήταν ή μόνη πόλη απ' όσες επισκέφτηκε ο απ. Παύλος, όπου όχι μόνο δεν διώχτηκε, αλλά του δόθηκε και η εξαιρετική ευκαιρία να κηρύξει τον Χριστό από ένα τόσο επίσημο βήμα όπως ο 'Αρειος πάγος. Η πόλη ήταν τότε υπόδουλη στους Ρωμαίους. Είχε χάσει ένα μεγάλο μέρος από το παλιό της μεγαλείο. Ωστόσο, ό,τι είχε απομείνει ήταν ... »

Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη, η Νύμφη του Θερμαϊκού, είναι σήμερα η δεύτερη σημαντική, από κάθε άποψη, πόλη της Ελλάδας, με πληθυσμό γύρω στο ένα εκατομμύριο. Θεσσαλονίκη ονομαζόταν η ετεροθαλής αδελφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, για χάρη της οποίας ο σύζυγός της Κάσσανδρος έδωσε το όνομα στην πόλη. Η δε σημασία του ονόματος είναι μάλλον: Θεσσαλών νίκη. Στις ημέρες του Αποστόλου Παύλου ήταν πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Επαρχίας της Μακεδονίας. Εδώ ήρθε ο Παύλος με ... »

Κόρινθος - 1

'Aποψη της αρχαίας Κορίνθου από κάποιο σημείο του Ακροκόρινθου. Διακρίνονται ερείπια από το ναό του Απόλλωνος, τις Κρήνες, την Αγορά και πολλές άλλες αξιόλογες οικοδομές που η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε κατά καιρούς στο φως. Επίσης βλέπει κανείς σύγχρονα κτίσματα, κυρίως κατοικίες, να αναπτύσσονται σε μικρή απόσταση από τον περίβολο του αρχαιολογικού χώρου. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως από χριστιανικής πλευράς η Κόρινθος παρουσιάζει ξεχωριστό ... »

Κόρινθος - 2

Στην Κόρινθο ο Παύλος διαλεγόταν στη συναγωγή κάθε Σάββατο, και έπειθε Ιουδαίους και Έλληνες. Και όταν ο Σίλας και ο Τιμόθεος κατέβηκαν από τη Μακεδονία, ο Παύλος «συνείχετο τω πνεύματι... διαμαρτυρόμενος τοις Ιουδαίοις τον Χριστόν Ιησούν.» (Πρ. ΙΗ΄5). Και ενώ αυτοί αντιτάσσονταν και βλασφημούσαν, ο Παύλος τίναξε τα ρούχα του, σύμφωνα με τη συνήθεια, σε ένδειξη έντονης διαμαρτυρίας, λέγοντάς τους «το αίμα υμών επί την κεφαλήν υμών' καθαρός εγώ' ... »

Λουτρά Καïάφα

Εκτός από τα κτίσματα, που είναι γραφικά, αν και όχι μοντέρνα, το όλο τοπίο είναι μαγευτικό. Πρόκειται για τα γνωστά ιαματικά Λουτρά Καïάφα. Εδώ έρχονται άνθρωποι να θεραπευτούν από διάφορες παθήσεις, σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών. Η χώρα μας είναι πλούσια σε τέτοιου είδους νερά, και οι λουτροπόλεις, πολλές και γεμάτες ζωή! Εμείς την εικόνα αυτή τη βάλαμε εδώ για να θυμηθούμε αφενός την κολυμβήθρα του Σιλωάμ και τη ... »

Πανσέληνος στο Σούνιο

Η εικόνα αυτή δεν περιγράφεται! Από τη μια το έργο του ανθρώπου κι από την άλλη το έργο του Θεού! Με την πρώτη ματιά βλέπει κανείς την τεράστια διαφορά, όσο αξιόλογο και υπέροχο από απόψεως τέχνης κι αν είναι το ανθρώπινο έργο. Ποιό ομορφαίνει ποιό στην εικόνα τούτη; Σίγουρα η υπέροχη και ανώτερη από κάθε περιγραφή πανσέληνος ομορφαίνει τις κολόνες και τον γύρω χώρο! Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Για το έργο του ο άνθρωπος - δημιούργημα κι ο ίδιος ... »

Το Μήνυμα του απ. ΠΑΥΛΟΥ

"Σταθείς δε ο Παύλος εν μέσω του 'Αρείου πάγου έφη΄άνδρες Αθηναίοι, κατά πάντα ως δεισιδαιμονεστέρους υμάς θεωρώ. διερχόμενος γαρ και αναθεωρών τα σεβάσματα υμών εύρον και βωμόν εν ω επεγέγραπτο, αγνώστω Θεώ. ον ουν αγνοούντες ευσεβείτε, τούτον εγώ καταγγέλλω υμίν. ο Θεός ο ποιήσας τον κόσμον και πάντα τα εν αυτώ, ούτος ουρανού και γης Κύριος υπάρχων ουκ εν χειροποιήτοις ναοίς κατοικεί, ουδέ υπό χειρών ανθρώπων θεραπεύεται προσδεόμενός τινος, ... »

 

 

Η θρησκεία είναι μάταιη προσπάθεια του ανθρώπου να βρεί τον Θεό. Το Ευαγγέλιο είναι "δύναμις Θεού προς σωτηρίαν εις πάντα τον πιστεύοντα"

 

Προσωπική Σελίδα του Μάρκου Μπούσιου
Παύλου Μελά 3
142 31 Νέα Ιωνία - ΑΘΗΝΑ

email: markosboussios@gmail.com

Όροι Χρήσης.

© 2007 christianmessage.gr Mε την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Η χρησιμοποίηση περιεχομένων του δικτυακού τούτου τόπου είναι ελεύθερη ύστερα από ενημέρωσή μας στο:

 
Σχεδίαση και φιλοξενία : www.e-fos.gr